Lars Jacobson

Lars har mångårig erfarenhet av utveckling både av företag och individer.

Sagt om Lars

”Vi fick hjälp med organisationsöversyn av vår  miljö- och byggförvaltning. Jaconsult gav oss tänkvärda förslag som stödjer oss i vår utveckling.”

Klas Lundgren, Miljö- och byggchef Timrå kommun

”Vi har vid några olika tillfällen använt Lars Jacobson som bollplank i olika personalfrågor. Det har varit bra och lärorikt.”

Robert Carlsson, VD Yamaha Center Örnsköldsvik, Sundsvall och Stockholm

”Under det halvår som jag samarbetade med Lars utvecklade jag kontorets lönsamhet, personalkompetens samt fick en bättre balans mellan arbete och fritid.”

Mats Ericsson, kontorschef på SEB Sundsvall

”Lars talade inför en grupp internationella studenter om hur man tjänar pengar, gör karriär och förväntningar på det kommande yrkeslivet. Han gjorde det på ett provocerande men lättsamt, underhållande och roligt sätt.”

Alexander Dmitriev Associate Professor, Bionanophotonics, Applied Physics

”Vi bad Lars Jacobson hjälpa oss att prestera bättre i våra internationella samarbetsprojekt. Många förväntade sig att han skulle peka ut vilka problem de främmande kulturerna medförde. Istället hjälpte han oss att identifiera de misstag vi själva gjorde. Tänk så mycket lättare våra projekt gick efter det.”

Jan Wickenberg, Global Project Coaching Manager, Astra Zeneca

Utdrag ur CV

Jag har sedan 2000 drivit Antenn AB i Norrland som underkonsult i mitt eget bolag, Jaconsult AB. Den verksamheten har jag idag sålt till Antenn AB. Som störst var vi 65 anställda på nio orter med en omsättning på drygt 40 miljoner.
Coachade flertalet chefer inom SEB Norrland i bland annat medarbetarbedömning.
Inventerade tillsammans med kunden behovet och bedömde val av insatser. Ledde genomförandet av hela projektet. Ansvarade för kontakter gentemot företagshälsovård, försäkringskassa, arbetsförmedling samt styrgrupp.
Ledare för Äventyrsbanan; ett av Carlson Wagonlit/Volvo Lastvagnars större lanseringsevenemang i Höga Kusten. Totalt 1100 personer från hela världen besökte Äventyrsbanans anläggning och bjöds på roliga och avkopplande teambuildingaktiviteter.
Inventerade ledningsgruppen på CSN med hjälp av olika bedömningsverktyg (bland annat MBTI) ur ett grupperspektiv och utarbetade förslag på utbildningsinsatser för gruppen/individen.
Projektledare för ett outplacementprojekt i samband med att Modo Paper AB flyttade huvudkontoret från Domsjö till Stockholm. Arbetade med det lokala näringslivet och andra arbetsgivare för att underlätta för deltagarna i projektet att hitta ett nytt arbete. Ansvarade för kontakter mot kund och att avsluta projektet.
Socionom/beteendevetare

segelbåt1

Kontakta Lars!

Jaconsult AB erbjuder skräddarsydda lösningar på just ditt utvecklingsbehov.

Kontakta oss så får du veta mer.
Kontakta Lars!